SZC logo

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum

OM kód: 203058/016 | 1149 Budapest Várna utca 23.

Intézmény logo

Budapesti Műszaki SzC Wesselényi Miklós Műszaki Technikum

HírekKözérdekű adatokAdatvédelemKRÉTA

Duális partnerek

Kik a duális partnerek?

Duális partnereink közé olyan üzemek és vállalkozások tartoznak, amelyeknél a szakmai oktatásban részt vevő diákok az általuk választott iparhoz/piachoz kötődő új technológiákat, trendeket és sztenderdeket ismerhetnek meg, szem előtt tartva a XXI. századi gazdasági változásokat. A duális képzőhelyek nyilvántartását a Gazdasági Kamara vezeti. A duális partnernél lehetőség nyílik az iskolákban megszerzett ágazati alaptudással duális szakirányú oktatásban részt venni, ahol a diákok a programtantervben meghatározott szakmai ismereteket sajátítják el. A képzés konkrét termelési és szolgáltatási helyszíneken zajlik, amely által korszerű gyakorlati tudás szerezhető meg.

Miért jó lehetőség neked, hogy jelentkezhetsz egy partnerhez?

A duális szakképzésnek sok előnye van a tanulók számára, hiszen valós gazdasági környezetben tanulhatnak és modern, ismereteket szerezhetnek. A duális képzésben részt vevő vállalat szívesen foglalkoztat olyan munkavállalót, aki a gyakorlati helyszínen sajátítja el a szakmához szükséges tudást. A tanuló a képzés alatt vállalati projektekben vesz részt, megismeri a vállalat által alkalmazott technológiákat, és gyakorlati tudását az elméleti oktatásban is kamatoztathatja. Az adott szakterületen a legjobb szakemberektől, vállalati környezetben sajátíthatja el jövőbeni szakmája alapjait. Mindemellett a duális szakmai oktatásban részt vevőket legalább 100 ezer, legfeljebb 170 ezer forint összegű munkabér illeti meg, ami önálló jövedelmet jelent a diákok számára már a tanulmányok alatt.

Miért jó ez a cégeknek?

A cégek számára a duális képzés hosszú távú befektetés, mert így állandó kapcsolatban lehetnek jól képzett pályakezdő szakemberekkel, akikkel már tanulmányaik során partneri együttműködés alakul ki. A diákokat még jobb teljesítményre ösztönözheti a tanulásban az, hogy tanulmányaik végén, ha jól teljesítenek, egy biztos munkahely várja őket.

Miben tér el ez a képzés a hagyományostól?

A hagyományos képzésben részt vevő diákok – számos szakma esetében – tanulmányaik végeztével kerülnek kapcsolatba az általuk választott cégekkel. A duális képzésben viszont már a tanulói évek alatt lehetőségük nyílik gyakorlati és szakmai tapasztalatot gyűjteni, akár annál a vállalatnál, ahol később el szeretnének helyezkedni.

PEMŰ Műanyagipari Zrt.

https://hu.wikipedia.org/wiki/PEMŰ_Műanyagipari_Zrt.

KÉPZÉSI PROGRAM

PEMŰ Műanyagipari Zrt., rövidítve PEMŰ Zrt. vagy csak PEMŰ,[1] korábbi nevén Pest Megyei Műanyagipari Vállalat (még régebben Pest Megyei Műanyag- Játékáru- és Tömegcikkipari VállalatPest megye legnagyobb és legrégebbi múltra visszatekintő műanyagipari üzeme. 1959-ben alakult Solymáron, a településen korábban létrejött könnyűipari kisszövetkezetek átszervezésével, fénykorában, az 1980-as években Solymáron kívül Cegléden és Zsámbékon is rendelkezett üzemegységekkel, Budapest V. kerületében pedig mintabolttal is rendelkezett. Szerepe volt a legelső nyugatnémet-magyar vegyesvállalat, a Kemipur Polyuretan Systems Kft. (később Elastogran-Kemipur Kft., majd BASF Hungária Zrt.) létrehozatalában; a rendszerváltás után részvénytársasággá alakult át. Központi üzemei Solymáron ma is működnek.

 

Continental Automotive Hungary Kft.

https://www.continental.com/hu-hu/

KÉPZÉSI PROGRAM

A Continentalnál minden alkalmazott négy alapvető vállalati értéket tesz magáévá. Ezek alkotják vállalati kultúránk gyökereit: a bizalom, a győzni akarás, a szabad cselekvés és az egymásért való munka. Meggyőződésünk, hogy csak ilyen értékek által formált környezetben lehet létfontosságú és úttörő jelentőségű szolgáltatásokat, megoldásokat és befektetett munkát létrehozni.

A Continental minden alkalmazottját bátorítja. Ennek érdekében bizalomra épülő kultúrát tartunk fenn, és biztosítjuk a szabadságot a személyes felelősség kibontakozásához. A Continentalnál a munkahelyi légkört a kölcsönös tisztelet jellemzi. Minden egyéni hozzájárulás számít. Ezeket megosztjuk globális hálózatunkban, és együtt dolgozunk finomításukon. Követjük a trendeket és a piac változásait, sőt másoknál gyorsabban használjuk fel azokat, és hamarabb állunk elő jobb (azaz célravezetőbb) megoldásokkal ügyfeleink számára.

 

NEO Rendszerház Kft.

http://neo-rendszerhaz.hu

KÉPZÉSI PROGRAM

Cégünk már 2009 óta áll a lakosság rendelkezésére. Fő tevékenységünk az informatikai eszközök tervezése, kivitelezése és érétékesítése. 2022-ben nyitottunk a Napelemes rendszerek tervezése és kivitelezése felé is.

 

IBIDEN Hungary Kft.

https://www.ibiden.hu

KÉPZÉSI PROGRAM

Az IBIDEN Magyarország Kft. (IHU) 2004-ben alakult a dunavarsányi ipari parkban, a japán IBIDEN csoport DPF (Diesel Particulate Filter = Dízel részecskeszűrő) gyáraként. Kerámia alapanyagból készülő DPF-jeinket dízelüzemű gépjárművekbe kerülnek beépítésre, és így a kibocsátott, környezetre káros részecskék több mint 99%-ának kiszűrésére kerülnek. A részecskeszűrőket a dízelüzemű járművek gyártói világszerte használják.

2013-ban az IHU kibővítette működését az AFP (Automotive Functional Products) termék gyártásának megkezdésével. Jelenleg az IHU-ban öt gyártóüzemet és egy műszaki központot üzemel, több mint 1500 saját és bérelt alkalmazottal. Az IHU a nap 24 órájában, a hét 7 napján folyamatos működés mellett gyárt részecskeszűrőket és AFP termékeket.

Az IBIDEN-csoport vállalati filozófiája három pilléren nyugszik: az ember és a természet tisztelete, új értékek teremtése az ügyfeleink számára, valamint a társadalom folyamatos fejlődéséhez való hozzájárulás. Az IHU erőfeszítéseket tett és tesz a jövőben is annak érdekében, hogy teljesítse az érdekelt felek igényeit.

A változó külső körülményeket figyelembe véve az IHU elkötelezett a fenti filozófia mellett, miközben célja, hogy az iparági szektorok első számú szereplőjévé váljon az ár, a minőség, a termékteljesítmény és az ügyfelek elégedettsége tekintetében.

 

BKV Rt.

https://www.bkv.hu/hu

KÉPZÉSI PROGRAM

A BKV a Főváros tulajdonában lévő nagy szakmai múltra visszatekintő zártkörű részvénytársaság, mely a Megrendelővel (BKK) kötött Közszolgáltatási Szerződés alapján látja el a közösségi közlekedés üzemeltetői feladatait.
Társaságunk kulturált, pontos, kiszámítható és biztonságos szolgáltatást nyújt, az utasok érdekeit szem előtt tartva. Szakembereink elhivatottsága és felkészültsége az alap arra, hogy európai színvonalú szolgáltató társaság legyünk.
A technikai feltételek, a szolgáltatás színvonala, a pénzügyi és humán erőforrások tekintetében egyaránt hatékonyan működő, európai színvonalú, környezettudatos, versenyképes közösségi közlekedést szolgáltató vállalat kívánunk lenni.

 

 

 

 

Partnerek teljes listája a 2021/22 tanévtől

Partner teljes neve
Címe
Kapcsolattartó
Weboldal
Hányan tanulnak itt?
Partner logó

BKV Rt.

1072 Bp. Akácfa utca 15.

Szabadkai Tibor

duális képzési koordinátor

bkv.hu/hu

2 tanuló

Partner logó

Continental

H-1106 Budapest, Napmátka u. 6

Galambos Tamás, Zvada Anna

Szakoktató/Vocational trainer

continental-corporation.com/

12 tanuló

Partner logó

Ibiden Hungary Kft.

Dunavarsány, Neumann János út 1, 2336

Banka Péter

duális képzési koordinátor

ibiden.hu

1 tanuló

Partner logó

NEO Rendszerház Kft.

1146 Budapest, Francia út 49/a 2. em. 5.

Olajos Zsolt

duális képzési koordinátor

neo-rendszerhaz.hu

41 tanuló

Partner logó

PEMŰ Műanyagipari Zrt.

2083 Solymár, Terstyánszky Ödön utca 89.

Vass Szabina

duális képzési koordinátor

pemu.hu

53 tanuló


Partnereink

SZC logo

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum


Budapesti Műszaki SzC Wesselényi Miklós Műszaki Technikum

1149 Budapest Várna utca 23.

Telefon: +36705021258

E-mail: titkarsag@wmtech.hu

OM azonosító: 203058/016

Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002261


2024Budapesti Műszaki SzC Wesselényi Miklós Műszaki Technikum